PayPal potrafi zablokować pieniądze i konto

Forum o PayPal, bankach, przelewach, systemach płatności

PayPal potrafi zablokować pieniądze i konto

Postprzez gregq » 16 cze 2009, 07:06

Witam,

pojawiło się już kilka przypadków w których PayPal zablokował niesłusznie konta i zablokował na 180 dni środki na koncie. Chętnie nigdy bym nie korzystał z PayPal ale nie mamy żadnej alternatywy. Ryzyko jest wysokie jeżeli posiadamy niezweryfikowane konto. Kilka uwag co zrobić, aby zminimalizować ryzyko blokady:
1) Jeżeli możesz zweryfikuj swoje konto
2) Nie przelewaj swoich pieniędzy na konta innych niezweryfikowanych użytkowników PayPal
3) Jeżeli jesteś niezweryfikowany nie wysyłaj pieniędzy na konta innych zwykłych użytkowników PayPal (możesz wysyłać pieniądze firmom/płacić za produkty).

Jeżeli ktoś z was ma zablokowane konto niech napisze czy wykonywał czynności z punktów 1, 2 i 3. Może w ten sposób zminimalizujemy ryzyko zablokowania naszych pieniędzy na koncie PayPal.

PayPal nie zablokuje środków czy konta, jeżeli będziemy jedynie wypłacać zarobione pieniądza na konto bankowe.
Mój blog: wyłącznie o hotfile.com, zapraszam!
gregq

Re: PayPal potrafi zablokować pieniądze i konto

Postprzez adi97 » 16 cze 2009, 15:28

Gdzie weryfikuje się to konto?
Po prawej stronie po zalogowaniu ? I wtedy przychodzi potwierdzenie na maila ?
adi97

Postprzez gregq » 16 cze 2009, 15:55

Konto weryfikuje się wyłącznie kartą kredytową/debetową, która ma możliwość dokonywania płatności przez internet. Informację, że konto jest niezweryfikowane i link do dodania karty masz na stronie głównej po zalogowaniu do PayPal.
Mój blog: wyłącznie o hotfile.com, zapraszam!
gregq

Postprzez adi97 » 16 cze 2009, 16:00

Ja i tak nie mam karty kredytowej ...

A w tym momencie to już się nie robi tak pięknie jak na początku, bo z początku PP nie blokował kont, kto zyskał ten zyskał, ja narazie 0 pobrań mam ;/
adi97

Postprzez kornes » 18 cze 2009, 12:25

Przelew 16 zł z niezweryfikowanego na niezweryfikowane, równało się w moim przypadku "złamaniem jakiegoś pkt. regylaminu, i wypowiedzeniem wykonywania usługi"
Na szczęście nie było to moje konto =p
Ale ja jako osoba która otrzymała "podejrzane" pieniądze musiałem wysyłać do nich za pomocą formularza, dokładne informacje i szczególny na temat tej transakcji.

Polecam zweryfikować sobie konto. Wtedy już nie będzie takich schodów.
kornes

Postprzez toyotasupra » 20 cze 2009, 20:02

hotfile placi przeciez na epasa, wygodniej, 5 minut po wypłacie już mozna isc do bankomatu i wypłacać. Koszt załozenia epassporte to 40$ :) dostacje się karte Visa Electron do bankomatu :) kase mozna wypłacić i nie przejmowac się podatkami :)
toyotasupra

Postprzez automacik1 » 03 lip 2009, 17:16

Mam pytanie do osób obeznanych w temacie.
Mam zablokowane czasowo konto paypal. W instrukcji odblokowywania jest napisane by zrobić 3 kroki
a) zmienić hasło - co też uczyniłem
b) zmienić pytanie do hasła - zrobiłem
c) Potwierdzić swoją kartę kredytową - i tutaj pojawia się problem...
Do tej pory nie miałem na paypalu wprowadzonej żadnej karty a gdy próbuję ją dopisać do systemu by ją późnieć aktywować i potwierdzić wyskakuje mi info, że nie mogę wprowadzić karty gdyż mam konto zablokowane...i koło się zamyka.

Kontaktowałem się z polskim supportem opisując problem to wysłali mi standardową regułkę o tych trzech punktach, które wyżej opisywałem, gdy próbowałem dowiedzieć się więcej przekierowano mnie na obłsugę anglojęzyczną gdzie dostałem tą samą odpowiedż co w polskim supporcie...tyle że po angielsku.
Próbowałem się dodzwonić na ich infolinię - nik t nie odbiera.

Próbowałem wysłać maila bezpośrednio do pomocy anglojęzycznej. W tym celu przełączyłem języka na paypalu na eng i wciskam zakładkę Help i co ? - wyskakuje mi info,że pomoc w języku eng jęzk na razie niedostępna... Wrr.. #$%$!
automacik1

Postprzez kapii » 14 paź 2009, 14:26

Ja mam karte kredytowa ale nie bede bawic sie w weryfikowanie konta bo mi sie szczerze mowiac nie chce.
Zawsze jak z HF dostane wyplate na 2 PP to przelewam na 1 PP i z niego wyplacam na konto bankowe, wlasciwie nie trzymam kasy dluzej niz kilka godzin, czasami sobie zostawiam kilkanascie zl na jakies wydatki typu premium acc.
kapii

Postprzez rxx » 06 sty 2010, 02:40

kurde irytuje mnie te blokady paypala.... nie chce stracic płynności co tygodniowej kasy...

polecacie ogólnie zweryfikować konto? to jakby nie było krok bliżej do namierzenia każdej osoby bardzo dokladnie... bo banki po nakazie muszą udostępnić dane...

ale chce niedlugo podbić sobie range 9$ kupujac komus konto i oddając je w cholere :P

i mam w moim ING takie karty:
Pomarańczowa karta kredytowa VISA < wiadomo kredytówka (ale nie chce jej przedłużać 25zł rocznie to zbędny wydatek... a kredytów nie lubie w dodatku oprocentowanych ~20% :D)
Karta debetowa Maestro Popularna < niby debetową też można tak? (to normalna karta płatnicza, ale ostatnio wymieniona na nową... na tą z czipem..)
moge debetówke podać? przejdzie to i zweryfikują mi konto?
SILVER!
rxx

Powrót do Wszystko o PayPal i płatnościach