dzisiaj hotfile odpisało jednemu z użytkowników takim mailem:
There is progress bar in your account "My Stats" - you can check what is your position and how you performs - better or worse.
Number of postings and downloads are not indicator for your account status.
You may have lot of posts, downloads, but your users who download your links don't become premium! We pay for your downloads only from premium users who paid for their accounts.So we implemented new account types.
If your conversion ratio is good-you will be gold or platinum and for these accounts we INCREASED prices.
Other indicators are considered as well, such as:
* - how much files you upload
* - number of downloads
* - server resources load and etc
The most import_ant indicator, however, is your conversion ratio!
Chodzi o fragment zaznaczony na czerwono. Nie wiem czy dobrze interpretuję (ale wydaje mi się to całkiem logiczne i sensowne), że rangę w hotfile można podbić jeżeli użytkownicy premium będą pobierali nasze pliki. (bo przecież cały czas płacą za pobrania free userów, więc nie o to chodziło, że już za nich nie płacą).
Jeżeli ktoś ma konto premium proszę się zgłosić w tym wątku - użytkownicy będą wysyłali linki plików 5-6 MB (żeby nikogo za bardzo nie obciążać) i przeprowadzimy test. Jeżeli okaże się to prawdą będziemy mogli organizować się w zamknięte grupy użytkowników z kontami premium i codziennie pobierać po kilka swoich plików aby utrzymać się na wysokich rangach.
Jeżeli ktoś ma premium na HF to obecna bezinteresowna pomoc przy testach bardzo się opłaci jeżeli moje przypuszczenia potwierdzą się. Na rangach gold/platinum zarobki są bardzo korzystne. Ja osobiście nie mam konta premium.